Zaštita osobnih podataka

Zaštiti osobnih podataka

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Hexmat d.o.o. posvećuje posebnu pažnju zaštiti osobnih podataka svojih klijenata. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske unije, kao, Zakonu o zaštiti osobnih podataka te drugim zakonskim propisima Republike Hrvatske, prikupljamo samo najnužnije osobne podatke korisnika potrebne za izvršenje naših obveza koje proizlaze iz upita, zahtjeva za izradom ponuda te narudžbi i kupoprodajnih ugovora s našim kupcima. U situacijama kada je klijent za to dao odgovarajuću dozvolu/privolu, podaci će se koristiti i za potrebe marketinških kampanja vezanih uz ponudu proizvoda i usluga iz ponude tvrtke.

Svi osobni podaci naših korisnika osigurani su organizacijskom i tehničkom zaštitom od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja ili brisanja. Osobni podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Hexmat d.o.o. kao i poslovni partneri koji sudjeluju u procesu kupoprodaje robe i pružanja usluga našim kupcima dužni su poštivati načela privatnosti i zaštite osobnih podataka.

Naši kupci i korisnici naših usluga imaju pravo dobiti informacije o postupanju s njihovim osobnim podacima i uputiti nam zahtjeve za ostvarenje njihovih prava.

Voditelj obrade osobnih podataka

Odgovornost za obradu osobnih podtaka kupaca i drugih korisnika usluga tvrtke Hexmat d.o.o. snosi:

HEXMAT d.o.o. unutarnja i vanjska trgovina

Sv.L.B. Mandića 243a

31000 Osijek

Hrvatska

+(385) 31 375 244

e-mail: info@hexmat.hr

Za sve informacije o načinu korištenja Vaših osobnih podataka, molimo kontaktirajte nas putem maila info@hexmat.hr, ili na broj telefona +(385) 31 375 244.

Svrhe i pravna osnova obrade osobnih podataka

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu poštivanja naših pravnih obaveza, izrade i dostave ponuda, sklapanja i ispunjenja kupoprodajnih ugovora, dostavljanja robe kupcima, ispunjenja drugih Vaših zahtjeva te za vlastiti marketing i poboljšanje usluge prema našim kupcima i drugim korisnicima.

Osobne podatke ne proslijeđujemo neovlaštenim osobama niti organizacijama, niti ih koristimo za neke druge, nepredviđene i nedozvoljene svrhe.

Obradu osobnih podataka izvodimo sukladno Općoj odredbi o zaštiti podataka i važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

DOSTAVA ROBE NA ADRESU KUPCA

Pri dostavi robe na adresu kupca osobne podatke kontakt osobe za prijam robe (ime i prezime, adresu i broj telefona) koje smo dobili od kupca slanjem narudžbe, proslijedit ćemo našim partnerima za logistiku kako bi izvršili dostavu robe prema zahtjevu kupca. Partneri za logistiku ovlašteni su te podatke koristiti isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki. Naši partneri za logistiku su:

GLS Croatia d.o.o.

Varaždinska 116

10360 Popovec

Hrvatska

Lagermax Aed Croatia d.o.o.

Zagrebačka bb

48000 Koprivnica

Hrvatska

"KOLAČIĆI" (COOKIES)

Web trgovina www.hexmat.hr koristi "kolačiće" (cookies) koji omogućuju tehničke funkcionalnosti i kvalitetno korisničko iskustvo. Koristimo i "kolačiće" koji nam omogućuju analizu uporabe naših web stranica u svrhu poboljšanja kvalitete naše ponude.

Za analizu podataka o uporabi naših web stranica koristimo Google Analytics. Prema ugovoru s Googleom, navedeni pružatelj usluge ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti ("Privacy Shield") programu suradnje između Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC

1600 Amphitheatre Pkwy

Mountain View, California 94043

Sjedinjene Američke Države

Više o uporabi kolačića

Više o "Privacy Shield" programu

Razdoblja pohrane osobnih podataka

Osobne podatke naših korisnika čuvamo sve dok postoji svrha ili zakonska obveza za čuvanje i obradu tih podataka:

osobni podaci registriranog korisničkog profila: do zatvaranja profila

ugovorna dokumentacija i knjigovodstvene isprave: 11 godina (prema propisima o računovodstvu)

zahtjevi za reklamacije i odštete: 10 godina (prema propisima o zastari)

upiti korisničkoj podršci: 3 godine

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se produžuje na 10 godina sukladno poreznim propisima i u tom razdoblju je obrada tih podataka ograničena.

Ako se isti podaci koriste za više različitih svrha, takve podatke čuvamo do isteka najkasnijeg roka čuvanja. Navedene podatke prestajemo koristiti za svrhe za koje je kraći rok čuvanja istekao.

Po isteku svih rokova čuvanja, Vaši osobni podaci nepovratno se anonimiziraju te ih kao takve možemo zadržati bez ograničenja, ili se trajno brišu, odnosno uništavaju ovisno o prirodi zapisa poda.

Prava ispitanika

Naši korisnici imaju sljedeća prava u smislu prikupljanja i obrade osobnih podataka:

pravo na pristup vlastitim osobnim podacima

pravo na ispravak vlastitith osobnih podataka

pravo na brisanje (zaborav) vlastitith osobnih podataka

pravo na ograničenje obrade vlastitih osobnih podataka

pravo na prenosivost vlastitih osobnih podataka

pravo na prigovor u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka